De Academie voor Muziek, Toneel en Dans van Maasmechelen is een school met een lange en rijke traditie.
Ze werd in 1945 opgericht door Mevrouw Vigneron, en was lange tijd de enige muziekacademie in het hele maasland.

Vanzelfsprekend is er in de afgelopen 61 jaar veel veranderd, en stellen onze lesmethodieken regelmatig bij aan de moderne tijd en middelen.

De pijlers waarop de academie toen werd gegrondvest zijn echter nog steeds dezelfde als die van vandaag. We blijven dan ook streven om kwalitatief hoogstaand, progressief en kindvriendelijk onderwijs te verstrekken .

Deze academie met zijn uitmuntende 'leerkrachten-kunstenaars' is er dus op de eerste plaats voor jou. Of je nu professionele ambities hebt of je wil je vrije tijd creatief invullen, het is onze taak om samen met jou al je talenten ten volle tot bloei te laten komen.

Onze academie is gehuisvest in de prachtig gerenoveerde oude magazijnen van de Kempische Steenkolenmijnen van Eisden Maasmechelen.

Omdat de academie gelegen is in de naaste omgeving van o.a. Maasmechelen Leisure Valley, het Nationaal Park Hoge Kempen, en shoppingcentrum M2, zijn wij goed te bereiken zowel via openbaar vervoer als per auto.
Ook is er voldoende parkeergelegenheid naast ons gebouw.

Via de omleidingsweg zijn wij eenvoudig te bereiken en slechts 3 kilometer verwijderd van de A2 / E314, en 10Km vanaf de Nederlandse grens.

Voor dit academiejaar staan er diverse activiteiten op het programma. Kijk maar eens op onze evenementenkalender.